rujna 12, 2017



Nisu samo deca oduševljena mađioničarskim trikovim i magijom, već oni podjednako fasciniraju i nas odrasle. Iako smo svesni činjenice da magija ne postoji, nekada nemamo logično objašnjenje kako je neki trik izveden, pa čak možemo početi da verujemo da natprirodno ipak postoji. Kada su u pitanju neki od najčuvenijih i najmagičnijih trikova, tajne iza njih su više nego jednostavne. Pogledajte koje se tajne kriju iza najpoznatijih trikova. (Fokuzz.com)

1. Nestanak Statue slobode

Nestanak Statue slobode
Foto: brightside.me
Dejvid Koperfild je 1983. godine izveo trik u kome je Statua slobode potpuno nestala, a objašnjenje trika je vrlo prosto. Čitava statua bila je prekrivena tkaninom, a ispred publike je postavljen veliki ekran. Sve osvetljenje na spomeniku bilo je isključeno osim reflektora. Ovo je stvorilo iluziju praznog prostora dok su reflektori zaslepeli publiku. Kada je spomenik otkriven, publika to nije mogla videti jer je prevremeno bila zaslepljena jakim reflektorima.

 Nestanak velikog kamiona

Nestanak velikog kamiona
Foto: brightside.me
Kako bi se izveo ovaj trik, preko kamiona se navlači posebna konstrukcija, a neko samo treba da izveze kamion. Kada se zavesa skloni, kamiona nema. Sada je jasno zašto se ovaj trik može videti samo na TV-u, naročito kada se ima u vidu činjenica da je publika lažna.

3. Lebdeći čovek

Lebdeći čovek
Foto: brightside.me
Lebdeći čovek nasred ulice nije nikakav mag sa tajnim moćima. Iluziju stvara metalna konstrukcija koja se krije ispod njegove široke odeće.

4. Ruka kroz staklo


Ruka kroz staklo
Foto: brightside.me
Za ovaj trik mađioničar koristi specijalni podeljeni ekran. Kada trik krene, pravo ogledalo se pomera nazad, dok se ispred stavljaju dva pokretna panela koja predstavljaju lažno ogledalo. Tako se stvara prostor za ruku koja se kreće. Na kraju trika pomoćnici vraćaju pravo ogledalo ispred.

5. Magična novčanica

Magična novčanica
Foto: brightside.me
Kako bi izveo ovaj trik, mađioničar pažljivo savija novčanicu od jednog dolara i krije iza svojih prstiju. Tada je pažljivo zamenjuje novčanicom od 100 dolara takoda niko ne vidi. Eto kako se odigrava ova magična zamena.